Selamat Datang Ke "SEGAR BERTAKHTA DI HATI"

Ahad, 8 November 2009

Piala Malaysia, Kelantan Menang Sorak?

Negeri Sembilan juara Piala Malaysia
07/11/2009 11:45pm

KUALA LUMPUR – Penantian 61 tahun skuad Negeri Sembilan akhirnya berbaloi apabila menjuarai Piala Malaysia edisi ke-84 di Stadium Nasional Bukit Jalil selepas mengalahkan Kelantan 3-1 sebentar tadi.

Gol skuad Rusa dijaringkan oleh Shahurain Abu Samah (m-17), Hairudddin Omar (m-46) dan Mohd. Zaquan Adha Radzak (pen, m-59).

Kali terakhir Skuad Hoben Jang Hoben membawa pulang piala itu ialah pada tahun 1948 yang ketika itu dikenali sebagai Piala HMS-Malaya.

Kelantan yang merupakan pasukan favorite dilihat lemah dalam melakukan penyudah untuk mencari gol di samping pertahanan yang longgar untuk memberi peluang kepada pemain Negeri Sembilan menyumbat gol.

Namun bintang Kijang, Indra Putra Mahayuddin berjaya memperoleh gol saguhati pada masa kecederaan m-93 melalui sepakan percuma.

Kapasiti 85,000 tempat duduk di Stadium Nasional Bukit Jalil yang majoritinya dipenuhi dengan penyokong Kelantan turut diwarnai dengan pelbagai kejadian yang kurang menarik termasuk beberapa kerusi penonton dibakar selain botol air minuman dan mercun dibaling ke dalam padang.


Haaaa?? panjat pagar!!

Penyokong Hobin Jang Hobin

Muka penat!!

Penyokong cilik.. Pssst.. kat belakang tu bukan pompuan tau!

Tiket... Payah nak dapat ni.

Menang sorak laa weehhh...

Laut Merah di Bukit Jalil

Lagi satu kes menang sorak.. hahahahahah

Fuhhhh... pukul 4 dah penuh tempat ooooo..

Pemandangan dari atas stadium jam 3 petang

Post ni ambo malas nak cakap apo... semua dah tahu.. just nak kongsi gambar je ni.. kamu semua tengok leeerr... tapi ingat laa,..Dalam perlawanan akhir seperti ini, pasukan yang meminimakan kesilapan berhak bergelar juara dan Negeri Sembilan berjaya membuktikannya. Untuk rekod, semenjak Piala Malaysia dipertandingkan dari tahun 1921 sehingga sekarang, pasukan Negeri Sembilan baru empat kali merasai nikmat beraksi dalam pentas akhir dan hanya sekali muncul juara pada tahun 1948.

Tiada ulasan: