Selamat Datang Ke "SEGAR BERTAKHTA DI HATI"

Sabtu, 14 Jun 2008

Kesayanganku..




Setiap insan ada hobinya kan? so..saya tak terlepas gak la dengan hobi manusia yang unik ni, saya ni jenis yang suka pada binatang.. suka sangat ngan burung.. tapi sejak duk KL ni nak bela burung payah kit.. so saya pilih la bela ikan.. ikan arowana,bela yang murah2 dulu la.. nak bela yang mahal.. takut pada risiko(mati rugi sajooo).
Arowana yang saya bela ni jenis Yellow Tail (Green Arowana), umur baru 6 bulan.. cantik?

4 ulasan:

asharulda6 berkata...

macam pernah kulihat yaaa.. tp dimana ya??? ustat, hok rego berapo nie rego sekor?? aku dh beli aquarium dan kelengkapan ( murah2 punyo). nnt kelik nie aku nok beli ikan.. hehe. ustat, mu bilo nok kelik kg? aku nok tupe wat kelik aqua aku tu.( lo ni ado di selayang)... kalo aku bela di selayang, takdok org nk jago.. mapuh kerah.. hehehe

hafizanbukitabal berkata...

yang ni aku beli RM130 je.. yang jeril punya lagi mahal. RM2500,ada tu kat rumah. rumah aku skang dah jadi mcm kedai aqurium dah..

Tie berkata...

Ha.. ni rajin sgt bela ikan,aquarium tu siapa yg cuci? Kalau cuci sendiri takpe, ni kalau suruh darling isteri,hai.. kesian kat dia. Tie dulu ada ikan,anak dan ayahnya suka benar bawa balik ikan, ikan sepat pun nak bela, tapi yg bersihkan tangki dan yg bagi makan kita gak yg kena. Lama2 tak leh jadi, antar kat kg,suruh abang ipar bela.Tak larat nak cuci sorang2 ni.. Tinggal tangkinya aje kat belakang rumah.He he....

asharulda6 berkata...

salam kak Tie.. ustat nie xdak lalaing lagi... huhuhu.. so nak tak nak kene cuci lah sendiri.. wkakaka.. Laling ustat nie dok jauhhh... hahahhhahahhahahahha....... jgn marah ustat. isu agak kecepuan emas nie... wakakakkakkaa

ps, jeril tuh dh di rasuk hantu gapo tuh? gilos mahal punyo ikan... mahal pado BFC.. wahahahha