Selamat Datang Ke "SEGAR BERTAKHTA DI HATI"

Ahad, 26 April 2009

Final Piala F.A

Bola....
Majulah sukan Untuk Negara..

KUALA LUMPUR – Selangor melebarkan rekod kejaguhannya dalam persaingan bola sepak kalah mati kebangsaan apabila menjulang Piala FA buat kali kelima dengan menewaskan Kelantan 4-1 menerusi penentuan sepakan penalti pada perlawanan akhir di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi. - Utusan Melayu

Salam kesukanan buat semua, kali ni saya nak cerita le sikit pasal bola.. saya ni pun sebenarnya minat dan ikut perkembangan bolasepak tanahair ni, tambahannya pada pasukan negeri saya, Kelantan atau nama saintifiknya "kelate". Alhamdullilah tahun ini Pasukan Wira Merah ni banyak menunjukkan peningkatan dalam liga tempatan "Liga super" dan menjadi antara kuasa besar dalam liga ni, Terbaru Wira Merah dapat ke babak akhir Piala F.A menentang satu lagi "Makhluk" Merah, The Red Giant @ Selangor, dan kita pun dah tahu camne keputusannya.

Bagi saya salah seorang penyokong setia Wira Merah ni, eeerrkk? Setia ke? tak ingin melepaskan peluang menonton perlawanan akhir F.A ni, maklumla bukan senang nak tengok pasukan kesayangan ini main kat final, so... saya pun beli la tiket dengan bantuan kawan baik saya cikgu Hashim.. juga dengan bantuan kawan saya cikgu Zul (walaupun dia ni fanatik Selangor) dia la yang bagi tumpang keta dia sampai ke Bukit Jalil.. hahahahaah.. terima kasih leerrrr..

dan.... kat bawah ni antara gambar2 yang saya "snap" disepanjang perlawanan berlangsung..

Pasukan Selangor meraikan kejayaan menumpaskan Kelantan bersama-sama Piala FA selepas menang 4-1 menerusi penentuan sepakan penalti ekoran terikat 1-1 selepas masa tambahan. (ambik ler...dah memang rezeki korang) - Gambar : Utusan Melayu

Sebahagian penyokong Kelantan 

Aku terpaksa snap sebelah ni je..sebab sebelah kiri gambar tak terang coz lawan cahaya

Aku.... dengan cikgu Zul ( penyokong fanatik Selangor) hahahahah

Kehadiran penonton : 50,000 Kelantan, 40,000 Selangor

Tahniah la untuk Selangor

1 ulasan:

kayteeze berkata...

Salam ustat,

lama tak dengar khabar... Kak tie dah pindah ke wordpress... memang suka pindah2 ni...he he...