Selamat Datang Ke "SEGAR BERTAKHTA DI HATI"

Ahad, 28 Jun 2009

Khas Untuk Si Air Mata


Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud


Jika direnung kembali
Dari kehidupan
Pelbagai halangan kutempuh penuh cabaran
Tiada satupun ku hadapi dengan senang dan
Tiada satupun ku hadapi dengan tenang

Tapi ku bersyukur
Di saat ku murung
Ku musikkan dalam kedua telapak tangan
Semangat yang dah luntur
Harapan yang dah terkubur
Diberi arah tukku teruskan


Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup

Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud……

Hanya mampu sujud…..


Pernah kulihat mereka
Yang hilang segalanya
Insan yang tersayang
Atau harta benda
Pancaroba bencana juga malapetaka
Adalah sebahagian ujian dunia

Di sebalik kesusahan
Tidak letih mengerti erti kesenangan
Harusku akur dengan apa yang telah dikurnia
Barangkali esok semua berubah

Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit cerah bersinar
Janganlah kita melupakanNya
Ketika langit mendung tak bercahaya


Bila dilanda musibah
Hati tabah mula rebah
Jangan biarkan dugaan
Rapuhkan pedoman hidup


Andai waktu itu tiba
Semaikan sifat bersabar
Hanya Dia saja menentu
Dan kita hanya mampu sujud……

Hanya mampu sujud…..

6 ulasan:

kayteeze berkata...

Hmm... macam sesuai dengan masanya... kak tie rasa sayu je..hu hu...

ima berkata...

salam ziarah,
tah macam mana boleh tercampak kat blog ni, terserempak pulak ngan kak tie.

ni nak tanya, betul ke awak ore bukit abal, jangan main2.....tu kg akak tu.

kayteeze berkata...

Ima, memang ustat ni orang bukit abal... kak tie dah lama kenal..ewah...ekekeke....

kayteeze berkata...

Ima, memang ustat ni orang bukit abal... kak tie dah lama kenal..ewah...ekekeke....

hafizanbukitabal berkata...

salam.. kak tie, waahhh lama tak datng sini kan? TQ datang. Pada Ima, ye.. saya mmg ore bukit abal, since 1977 lagi, rumah dekat jambatan Sg Bukit Abal tu je.

Kz berkata...

Ni Pijan anok Moksu Nah...bukan Pijan Pak Ngoh Loh. Hahahaha